Kaj je digitalni marketing?

Digitalni marketing je krovni izraz za vsa spletna tržna prizadevanja vašega podjetja.

Veliko podjetij uporablja digitalne kanale, kot so iskanje v Googlu, socialni mediji, e-pošta, spletno oglaševanje in njihova spletna mesta, da se povežejo s svojimi trenutnimi in bodočimi strankami. Mnoga podjetja se osredotočajo na spletne (ali digitalne) kanale preko taktike trženja brez povezave, saj jim omogoča, da dosežejo svojo idealno ciljno publiko, kjer že preživijo večino svojega časa: na spletu. Od samega vašega spletnega mesta do vaših spletnih blagovnih znamk in kanalov družabnih medijev – digitalno oglaševanje, trženje po e-pošti, spletne brošure in naprej – obstaja ogromen spekter taktik in sredstev, ki spadajo pod okrilje digitalnega trženja.

Prednosti digitalnega marketinga

Tu je neskončnih razlogov, zakaj digitalno trženje predstavlja odlično rešitev za toliko podjetij, če pa šele začenjate, je to dvoje, ki bosta najbolj vplivala na način trženja in prodaje svojim strankam.

1. Dosezite prave ljudi, na pravem mestu, ob pravem času

Internet je vaša pot do ljudi, ki bi nekega dne lahko postali vaše stranke. S spletno prisotnostjo lahko s trženjem svojega podjetja dosežete veliko več pravih ljudi. In če to storite pravilno, se lahko znajdete pred ljudmi, ki bodo v pravem trenutku postali kupci. Pošiljanje pisem in hladno klicanje sta zastareli taktiki. Vse več časa preživimo na internetu in nenehno uporabljamo svoje pametne telefone. To je resnica: večina ljudi bo spregledala tiskani oglas ali brošuro, ki jo poskušate postaviti pred njih, ker so preveč zasedeni z digitalnim zaslonom. Bodisi to, bodisi so se podzavestno naučili ignorirati vse, kar je preveč videti kot reklama.

2. Pridobite merljive rezultate

Druga velika prednost je, da digitalno trženje tržnikom omogoča natančne rezultate v realnem času. Če ste kdaj objavili oglas v časopisu, boste vedeli, da je nemogoče izmeriti vpliv, ki ga ima oglas na vaše podjetje. Po drugi strani pa lahko z digitalnim trženjem izmerite donosnost naložbe skoraj vseh vidikov vaših marketinških prizadevanj s pomočjo analitične programske opreme.

Marketing se že od nekdaj ukvarja s povezovanjem s ciljno publiko na pravem mestu in ob pravem času. Danes so priložnosti na spletu, kar pomeni, da bi moral biti digitalno trženje glavni poudarek vašega podjetja.