Kaj je digitalno oglaševanje?

Digitalno oglaševanje je ciljno usmerjena, na podlagi podatkov usmerjena oglaševalska strategija za doseganje potrošnikov v vsaki fazi nakupa in njihovo prehajanje iz ene faze odkupa v naslednji. Od ozaveščanja do nakupa lahko za ustvarjanje prihodka uporabite digitalno medijsko oglaševanje (in spletne oglaševalske kanale, kot je Google, Facebook, ipd).

Kako se digitalno oglaševanje razlikuje od tradicionalnega oglaševanja?

Če poznate tradicionalno oglaševanje, ima digitalno oglaševanje nekaj podobnosti. Tako kot tradicionalno oglaševanje promovira vaše podjetje, izdelke in storitve, da ustvari prepoznavnost blagovne znamke, prodajo in drugo. Vendar uporablja digitalne in ne tradicionalne kanale. Namesto panojev in revij se vaši oglasi prikazujejo v Googlu, Facebooku, YouTubu in še več.

Spletno oglaševanje prihaja tudi z ogromno količino podatkov. Na primer lahko spremljate uspešnost oglaševalskih akcij v realnem času. Poleg tega lahko spoznate demografske značilnosti, zanimanja in navade ljudi, ki gledajo in komunicirajo z vašimi oglasi. Za primerjavo, tradicionalno oglaševanje prinese najnižji minimum, ko gre za podatke. Nimate takojšnjega vpogleda v uspešnost vaše kampanje. Na primer, oglasna deska lahko vaši skupini zagotovi skoraj nič podatkov. Zato se digitalno oglaševanje pogosto zdi pametna alternativa tradicionalnemu oglaševanju.

Zakaj uporabljati digitalno oglaševanje?

Podjetja digitalno oglaševanje uporabljajo iz različnih razlogov, med drugim:

  • Povečanje prepoznavnosti blagovne znamke

  • Izboljšanje prodaje izdelkov

  • Ustvarjanje kvalificiranih potencialnih strank

  • Stimuliranje ponavljajočih se nakupov

Kar pa podjetja motivira za uporabo spletnega digitalnega oglaševanja, je vrsta njihovih prednosti. Ko uporabljate digitalno oglaševanje, svojemu podjetju zagotovite merljivo in stroškovno učinkovito strategijo, ki pripelje do želenih rezultatov.