Kaj je email marketing

Trženje po e-pošti je način za promocijo izdelkov ali storitev prek e-pošte. Trženje e-pošte je najboljši digitalni medijski kanal in je pomemben za pridobitev in zadrževanje strank.

Boljša opredelitev email marketinga pa je uporaba e-pošte za razvoj odnosov s potencialnimi strankami in / ali strankami. Trženje po e-pošti je en segment internetnega trženja, ki zajema spletno trženje prek spletnih strani, družbenih medijev, blogov itd. V bistvu je enako kot direktna pošta, le da se namesto pošiljanja pošte poštne storitve sporočila pošiljajo po elektronski pošti.

Zakaj je email marketing nujen

Poleg tega, da je glavni vir trženjskega komuniciranja, je tu še nekaj drugih prednosti trženja po e-pošti:

  • Kaže visok ROI (donosnost naložbe)

  • To je aktivni kanal za pridobivanje novih strank. Trženje po e-pošti je 40-krat bolj učinkovito za pridobivanje novih strank kot Facebook ali Twitter.

  • Enostavna integracija z drugimi kanali. Izkoristite svojo priložnost, da povečate svoje občinstvo, z uporabo e-poštnih sporočil z vašimi profili na platformah družbenih medijev, SMS ali spletnih obvestil.

  • Pomaga pri vašem SEO. Ustvarite vsebino, ki jo je vredno deliti, jo pošljite svojim naročnikom, ponovno vzpostavite povezavo in usmerite promet na svoje spletno mesto.

Prednosti email marketinga

Dve veliki prednosti email marketinga sta cena in enostavnost. Pošiljanje e-pošte je poceni način oglaševanja vašega podjetja in vaših izdelkov in / ali storitev v primerjavi s številnimi drugimi vrstami trženja. Prav tako je izjemno enostavno nastaviti in slediti e-poštni marketinški kampanji, zaradi česar je zelo dostopna vrsta trženja za mala podjetja. Glasila lahko pošljete na seznam e-poštnih sporočil, ki ste ga zgradili, od ljudi, ki so na vašem spletnem mestu posredovali potrebne informacije, na primer, da boste tem potencialnim strankam zagotovili novice o vašem podjetju, prihajajočih dogodkih in / ali posebne ponudbe – in seveda , ki jih opominja, da vaše podjetje obstaja in da je morda čas za ponoven obisk.